Nuotti-valmennus


Nuotti-valmennus on henkilökohtaista, yksilöllistä valmennusta 16-29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteen ja tulevaisuuden toiveiden selkiyttämiseen sekä ohjausta alustavan opiskelu- tai työelämäsuunnitelman tekemiseen.

Jos olet 16–29-vuotias ja sinulla ei vielä ole opiskelu- tai työpaikkaa, mutta haluaisit päästä eteenpäin tulevaisuuden suunnitelmasi kanssa, ota selvää Kelalta, voisitko sinä päästä Nuotti-valmennukseen. Valmennuksessa saat oman valmentajan, jonka kanssa yhdessä asetat itsellesi vahvuuksiasi ja toiveitasi vastaavat tavoitteet ja lähdette yhdessä niitä kohti.

Nuotti-valmennus on Kelan kustantamaa ammatillista kuntoutusta. Nuotti-valmennus on maksutonta ja valmennuksen ajalta on mahdollista saada kuntoutusrahaa.


Mitä valmennus sisältää?
Kelan myöntämästä 20 tapaamiskerrasta toteutetaan nuoren tarvitsema määrä viiden kuukauden aikana. Oma valmentaja tapaa ja pitää yhteyttä nuoreen säännöllisesti, ottaen mukaan tarvittaessa myös nuoren verkoston. Osa valmennuksesta voidaan toteuttaa etänä esimerkiksi videopuheluyhteydellä. Nuori ja valmentaja sopivat yhdessä sopivimmat yhteydenpidon tavat tapaamisten välille. Nuotti-valmennuksen tavoitteena on nuoren ymmärryksen lisääntyminen omasta elämäntilanteesta, taidoista ja vahvuuksista sekä innostuminen tulevaisuuden suunnittelusta.

Hakeminen
Nuotti-valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja hakemusta. Yhteydenotto Kelaan riittää.
Soita Kelaan 020 692 205 ja kerro, että haluaisit Nuotti-valmennukseen. Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee sinut ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen ja keskustelee mahdollisista palveluntuottajista.

Voit kysyä apua hakemiseen myös verkostostasi tai suoraan meiltä Sovatek-säätiöltä.

Otamme Sovatek-säätiöltä yhteyttä sinuun heti saadessamme Kelan päätöksen.

Tutustu Nuotti-valmennukseen kela.fi/nuottivalmennusOta meihin yhteyttä:

Päivi Valtonen       040 706 9661    paivi.valtonen@sovatek.fi
Harri Valli                050 576 6215    harri.valli@sovatek.fi
Ulla Mutanen         050 372 4812    ulla.mutanen@sovatek.fi


Sovatek / Nuotti-valmennus

Sorastajantie 4, 40320 Jyväskylä Karttalinkki

Uusi tulevaisuus